Skip to content Skip to footer

Wat is energetische energie?

Energetisch betekent eigenlijk de stroming van energie of iets dat te maken heeft met energie. Van je lichaam tot aan de bomen, planten en zelfs je huis en de meubels die erin staan: alles binnen ons universum is opgebouwd uit moleculen, atomen en energie.

Wat zijn energetische klachten?

Tijdens ons leven komen we contstant in aanraking met allerlei verschillende energieën. Sommige energieen kunnen versterken en andere kunnen verstoren of blokkeren. Heb je pijnklachten, vermoeidheidsklachten of andere lichamelijke of emotionele klachten, dan is je levenssenergie uit balans.

Waaraan merk jij of je uit balans bent? En wanneer ben je in balans?

Het menselijk zit zo prachtig in elkaar; het streeft altijd naar homeostase. Dit betekent het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam (zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden, ondanks omgevingsinvloeden.

Een balans is altijd in beweging. Het kan stabiel zijn, echter door verschillende factoren van binnen en buitenaf kan de balans bewegen. Als je kijkt naar het menselijk lichaam, dit is altijd bezig om in homeostase te komen. Dit is het vermogen van meercellige organismen om het interne milieu in evenwicht te houden, ondanks veranderingen in de omgeving waarin het organisme zich bevindt, door middel van regelkringen in het organisme. Je ademhalingsstelsel, organen, lichaamsfuncties hersenen, hartritme en bloedsomloop reageren op prachtig op klaar. De werking van het menselijk lichaam en geest is fenomenaal. Het zal altijd proberen in evenwicht te komen.

Als je kijkt naar het leven is het constant zoeken naar balans, voortdurend zijn er verschillende factoren van buitenaf die van invloed zijn op jouw balans in het leven. En zeker ook van binnenuit. Het is belangrijk om daarbij stil te staan en hier adequaat op te reageren. Luisteren naar je lichaam. Geef je geest de gelegenheid om tot rust te komen. Geef je brein alle mogelijkheden goed te ontwikkelen en gezond te blijven.

ThemeREX © 2024. All rights reserved.